fbpx

Koktejlová omáčka "LaVita" à la Cornelia Poletto

Jedno jestli ke krevetám, rybě nebo zelenině : Tato koktejlová omáčka je naše „hvězda grilování“ 2017! Tento recept je od německé šéfkuchařky Cornelie Poletto, která pro nás tuto jedinečnou omáčku vytvořila! Mnohokrát děkujeme! Ingredience na 4 porce
2 Bio-pomeranče
4 Bio-limetky
2 marakuji
200g majonézy
 50g crème fraîche
1 čajová lžička LaVity
 2  stonky bazalky
kari, 2-3 lístky koriandru, sůl mořská (Fleur de sel), javorový sirup
Pomeranče a limetky tence oškrábeme (budeme mít pouze horní barevnou část slupky bez dolní vrstvy, která je hořká), následně rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Do hrnce dáme šťávu spolu s oškrábanou kůrou, přidáme vnitřek  marakuji,  stonky bazalky a zredukujeme na polovinu původního objemu. Potom propasírujeme přes jemné sítko, abychom oddělili stonky, zrníčka a slupky. Nakonec přidáme majonézu, crème fraîche a LaVitu a vše zamícháme. Dochutíme solí, kari a javorovým sirupem. Koktejlovou omáčku posypeme nadrobno roztrhanými lísty koriandru a je hotovo! Dobrou chuť!