Jedno jestli ke krevetám, rybě nebo zelenině : Tato koktejlová omáčka je naše „hvězda grilování“ 2017! Tento recept je od německé šéfkuchařky Cornelie Poletto, která pro nás tuto jedinečnou omáčku vytvořila! Mnohokrát děkujeme!
Ingredience na 4 porce
2 | Bio-pomeranče |
4 | Bio-limetky |
2 | marakuji |
200g | majonézy |
50g | crème fraîche |
1 | čajová lžička LaVity |
2 | stonky bazalky |
kari, 2-3 lístky koriandru, sůl mořská (Fleur de sel), javorový sirup |
Pomeranče a limetky tence oškrábeme (budeme mít pouze horní barevnou část slupky bez dolní vrstvy, která je hořká), následně rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Do hrnce dáme šťávu spolu s oškrábanou kůrou, přidáme vnitřek marakuji, stonky bazalky a zredukujeme na polovinu původního objemu. Potom propasírujeme přes jemné sítko, abychom oddělili stonky, zrníčka a slupky.
Nakonec přidáme majonézu, crème fraîche a LaVitu a vše zamícháme. Dochutíme solí, kari a javorovým sirupem. Koktejlovou omáčku posypeme nadrobno roztrhanými lísty koriandru a je hotovo!
Dobrou chuť!