Málo nádobí, hodně chuti: těstoviny z jednoho hrnce

Máte málo času na vaření, míchání a umývání nádobí? Pak jsou těstoviny z jednoho hrnce ideálním vynálezem pro Vás! Jeden hrnec, nekonečné možnosti…

Postup je jednoduchý a geniální. Místo abyste těstoviny a omáčku připravovali v různých pánvích a hrncích, uvaříte prostě vše společně v jednom velkém hrnci. Ušetříte tak nádobí a těstoviny navíc získají báječně aromatickou chuť. Během vaření totiž už mohou přijímat chutě a koření, které běžně bývají jen v omáčce.

A další příjemný vedlejší efekt: vše se vaří v jednom hrnci a nevyléváte žádnou vodu, proto v pokrmu zůstanou všechny vitamíny rozpustné ve vodě a minerální látky.

Možnosti kombinací, chutí a přísad jsou nekonečné. Ať už na italský způsob s těstovinami nebo gnocchi, odlehčeně se zeleninovými špagetami, na asijský způsob s rýžovými nudlemi nebo selsky s bramborami a kapustou – možností je nespočet a každý si vybere. Na internetu najdete mnoho receptů, česky pod pojmem „těstoviny z jednoho hrnce“, anglicky jako „One Pot Pasta“. Vyzkoušeli jsme pro Vás tento:

Ostré, krémové thajské karí z jednoho hrnce

Testoviny z jednoho hrnce II.

 

Suroviny pro 2 osoby

1 konzerva kokosového mléka (cca 500 ml)
50 g červené karí-pasty
700 ml zeleninového vývaru
350 g celozrnných těstovin linguine
75 g žampionů
1 rostlá červená paprika
140 g kukuřice
1 cibule
na dochucení sůl, pepř, lahůdková paprika, sojová omáčka, worchesterová omáčka, petrželka, olivový olej

Cibuli nasekejte na drobno a osmahněte v hrnci na olivovém oleji. Přidejte rostlou papriku a žampiony, rovněž osmahněte.
Poté přidejte červenou karí-pastu (pozor, snadno se připaluje!).
Nyní přidejte kukuřici a okořeňte solí, pepřem a lahůdkovou paprikou. Podlijte zeleninovým fondem, dochuťte.

Tuto směs nechte krátce povařit a přidejte těstoviny. Zhruba v polovině doby vaření (po cca 5 minutách) se do hrnce přidává kokosové mléko. Jakmile jsou celozrnné linguine uvařené na skus (po cca 10 minutách), je pokrm hotový.

Kdo má rád pikantnější chutě, může dochutit sojovou a/nebo worchestrovou omáčkou. Petrželka podtrhne chuť a působí velmi ozdobně.

Dobrou chuť!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *